Danny: "Het voelt niet als werken".

Afbeelding: man achter bureau met computer

Danny Verschuur is 17 jaar als hij van school afgaat. De drukte en prikkels werden hem teveel. De inmiddels 34-jarige Tielenaar weet nu dat dit alles te maken had met zijn autisme. Danny hoorde vier jaar geleden de diagnose. “Een opluchting!”,vertelt Danny. ”Nu weet ik wat er met mij aan de hand is. Ik kan eindelijk verder met mijn leven!”

Danny werkt sinds januari 2018 als medewerker ICT-beheer bij het Ministerie van OCW, bij het College voor Toetsen en Examens (CvTE). In een prachtig historisch pand in de binnenstad van Utrecht is hij samen met vijftig collega’s verantwoordelijk voor de kwaliteit en het niveau van de centrale examens en toetsen in Nederland. Na een succesvolle proefplaatsing van twee maanden bemachtigde Danny een half jaar contract en is hij uit de bijstand. Hij doet weer mee en dat is precies wat hij wilde. “Ik ben hier gelukkig! Van thuiszitten word je niet vrolijk.”

De druppel

Danny paste niet in het schoolsysteem. “Ik kon het niet meer aan en ik wilde gewoon gaan werken. De drukte in de klas en alle prikkels werden mij echt teveel.” Danny gaat werken, vaak in de productie. “Ik had al veel baantjes gehad. Toen het café waar ik als barman werkte failliet ging en ik op straat kwam te staan, was dit voor mij de druppel!” Danny gaat naar de dokter en vele onderzoeken volgen. Ook komt hij in de bijstand terecht.
Bij Werkzaak krijgt Danny werkcoach Mientje Meijer. Danny is vastberaden om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan en overtuigt Mientje direct: “Ik wil zo graag weer aan de slag. Ik wil werken met computers. Daar ben ik goed in en ik weet er alles van!”

Danny grijpt zijn kans en gaat aan de slag als ICT-medewerker bij Hostingforyou. Hij behaalt het Mbo-diploma ICT op niveau 4 en leert de fijne kneepjes van het ICT-vak. Meer dan 16 uren per week kon het bedrijf niet bieden. Maar Danny wilde méér!

“Als je iets met zoveel plezier en passie doet als ik, dan hoef je geen dag te werken!”

Danny is dé man

Jouke de Jong, hoofd bedrijfsvoering van het College voor Toetsen en Examens, heeft op dat moment de vacature systeembeheerder. Een garantiebaan. Ook de overheid wil zijn steentje bijdragen aan de Banenafspraak. In deze afspraak beloven werkgevers te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid. Er is een gezamenlijk inzet zodat iedereen in Nederland mee kan doen.

Werkcoach Mientje Meijer wist het gelijk, dit is dé vacature voor Danny. Bij het eerste gesprek is er gelijk een klik. In januari 2018 start Danny bij het College voor Toetsen en Examens en binnen één maand had Jouke het al in de gaten.“Danny is dé man die we zoeken!”

Zelf gedaan

Openheid en vertrouwen is belangrijk op de werkvloer, weet De Jong. “Door het vertrouwen te geven kan en dúrft iemand zich te ontwikkelen. En dat is het mooie van het verhaal. Danny heeft het écht allemaal zelf gedaan! Danny is een aanwinst voor het bedrijf. Je kunt altijd bij hem terecht en komt met goede en uitvoerbare ideeën.”
Danny werkt 32 uur in de week en is zichtbaar op zijn plek als ambtenaar bij het College voor Toetsen en Examens. En hij straalt.

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen