Mohamed voelt zich thuis bij Middelkoop Culemborg

Afbeelding: Man in het magazijn

Mohamed vluchtte uit Syrië en kwam met zijn vrouw en 3 kinderen in Culemborg terecht. In Syrië was Mohamed keukenmonteur. Die kennis kwam goed van pas bij Middelkoop Culemborg. Mohamed startte met een taalstage en dat beviel beide partijen goed. Zo goed dat zij Mohamed er nu een vaste baan heeft. 

 

“Mohamed sprak nog geen Nederlands maar kende de branche en de producten wel. Een enorm pluspunt. Het smaakte naar meer. Mohamed werkt nu 3 dagen bij ons in het magazijn sanitair.”

Toekomstperspectief

Henk Middelkoop: “Wij zijn een écht familiebedrijf. Van generatie op generatie sinds 1933. We hadden nog geen ervaring met statushouders. Via Werkzaak hebben wij nu een goede en ervaren medewerker en bieden we Mohamed en zijn gezin weer toekomstperspectief. En dat sluit mooi aan op onze visie: Middelkoop, dát zijn we samen!”

Altijd een lach

“Mohamed is een fantastische medewerker. Voor mij blinkt hij uit in zijn doorzettingsvermogen. Hij is er altijd, werkt hard en heeft altijd een lach op zijn gezicht.”

Mijn collega’s voelen nu als familie

Mohamed werkt als allrounder in het magazijn. Werkcoach Songül is trots op Mohamed: “Het is bijzonder hoe hij de pakbonnen en producten leest en (her)kent terwijl hij nauwelijks Nederlands kan lezen. Hij werkt met 3 collega’s en maken ook veel lol. Mohamed volg nu Nederlandse les in de avonduren.”

En Mohamed? Hij is blij met deze kans. “Ik vind alles leuk aan dit werk! Op de heftruck en orders picken. Ik hoop in de toekomst meer uren te gaan werken en dat ik nog lang hier mag blijven werken! Mijn collega’s voelen nu als mijn familie!”

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen