Hans pakte zijn kans bij Mainfreight

Afbeelding: man op heftruck in magazijn

Hans (63) werkte ruim 36 jaar als financieel administratief medewerker bij een slachterij in Druten. Door een reorganisatie kwam Hans, samen met 80 collega’s, op straat te staan.

“Ik verzorgde de inkoopadministratie, de portiersdienst en kocht varkens aan boeren. Ik had een goede baan en ineens zat ik werkloos thuis!”

Nooit te oud om te leren

“Na zes jaar werkloos thuis zitten rekende ik eigenlijk niet meer op werk. Het lukte niet om een soortgelijke baan te vinden. Naast mijn Havo-diploma heb ik geen diploma’s, ik leerde alles in de praktijk. Toen mijn ww-uitkering stopte en ik bij Werkzaak kwam ging ik samen met mijn werkcoach Britta op zoek naar een nieuwe invalshoek. Tijd om iets anders te leren. Op mijn 61e!”

Werkcoach Britta: “We gooiden het over een totaal andere boeg. Hans is een doener. Hij behaalde zijn heftruck- en reachtruckcertificaat. Accountmanager Yvonne stelde Hans voor te solliciteren bij Mainfreight in Zaltbommel.“

Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener met locaties over de hele wereld. In januari 2019 opende er een nieuwe locatie in Zaltbommel. Ruim 30 medewerkers werken via Werkzaak op de co-pack afdeling van Mainfreight.

Enthousiast over Mentorwijs

Michael Beekwilder, is groupleader bij Mainfreight en begeleidt Hans. Hij werkte al vaker met medewerkers van Werkzaak. “Ik heb de training Mentorwijs gevolgd bij Werkzaak Rivierenland. Dat kan ik iedereen aanraden! Net zoals een medewerker als Hans. Die gun ik iedere organisatie!"

Hans is loyaal en betrokken. Hij is er altijd, pakt het snel op, is pro-actief én durft vragen te stellen. Hans begon drie dagen als reacher, dat is vooral zittend werk. Toen hij een dag met een collega meeliep als orderpicker nam Hans zelf het initiatief om meer staand werk te doen. Ik ben trots op hem!”

"Ik kan zo nog jaren mee."

Actiever door werk en goed tegen rugklachten

Hans vult aan: “Als ik A zeg dan ik zeg ook B. Vanaf mijn 6e heb ik gevoetbald en op mijn 52e speelde ik mijn laatste voetbalwedstrijd. Nu maak ik alleen nog foto’s voor de voetbalclub. Dat merkte ik wel in mijn rug, die werd zwakker. Door dit werk ben ik actiever en ervaar ik nauwelijks rugklachten. Ik hoef niet naar de sportschool en heb een inkomen. Ik kan zo nog jaren mee en hopelijk tot mijn pensioen bij Mainfreight.”

“Van mij mag Hans ook ná zijn pensioen blijven”, lacht Michael met een glimlach. ,,Ik ben vanaf de eerste dag blij met hem!”

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen