Coen neemt het stuur in eigen handen

Afbeelding: man in vrachtwagen

Coen werkte na zijn vakopleiding Autotechniek als automonteur. Als zijn contract meerdere malen niet wordt verlengd komt hij bij Werkzaak Rivierenland terecht. “Dat vond ik erg lastig. Ik ging aan mezelf twijfelen omdat ik zo vaak werd afgewezen. Gelukkig hielp werkcoach Evert mij op weg naar het vinden van mijn droombaan."

Na veel pieken en dalen werkt Coen alweer drie jaar als vrachtwagenchauffeur bij Van Doesburg Internationaal Transport B.V. in Zaltbommel. Zelf achter het stuur voelt Coen zich helemaal op zijn plek. 

“Dit werk past perfect bij mij. Vooral het contact met klanten maakt dit werk tot mijn droombaan!’’

Werkcoach Evert wist een plek

Werkcoach Evert hielp Coen met het vinden van een geschikte baan. “Coen heeft veel ervaring als automonteur en wilde graag zélf achter het stuur kruipen. In deze branche is veel werk en zijn er veel mogelijkheden. Coen richtte zich op het halen van het vrachtwagen rijbewijs C. In die tussentijd kon Coen veel ervaring op doen. Hij werd klaargestoomd om als chauffeur de weg op te gaan. En dat is gelukt!”

Coen: “Evert wist gelijk een plek waar ik kon gaan werken. In het begin was de switch van een vast ritme naar flexibele tijden wennen. Nu vind ik de variatie die je hebt op een dag juist heel fijn.’’

Coen heeft alles snel geleerd

Regelmatig heeft Coen een gesprek met Dyjan van Doesburg (Operations). Ze bespreken de vooruitgang en verbeterpunten. ‘’Je merkt dat Coen de afgelopen tijd is gegroeid en flexibel is geworden. Soms zit de werkdag niet mee. Dat vindt Coen lastig om niet te laten merken, maar ook daar zie ik een verbetering in. Het is knap dat Coen alles zo snel heeft geleerd en zijn werk zo goed uitvoert,’’ vertelt Dyjan trots.

Vast contract in de pocket

Inmiddels heeft Coen een vast contract. ‘’Daar ben ik heel erg blij mee. Ik zit nu in een branche waar ik mij op mijn gemak voel en waar ik me kan blijven ontwikkelen!’’

Zoek jij medewerkers en wil je een kosteloos adviesgesprek?

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen