Duraid was vooral op zoek naar een kans

Afbeelding: Maan achter bureau met computer kijkt je aan

Duraid is business intelligence developer bij Modest Automatisering in Beusichem. Hij vond zijn baan anderhalf jaar geleden met hulp van Werkzaak Rivierenland.

In 2010 kwam ik vanuit Irak naar Nederland. Hier ging ik op zoek naar een baan. Werk is voor mij heel belangrijk. Ik wil mij graag verder ontwikkelen. En daarnaast is het natuurlijk fijn dat ik met werk mijn gezin kan onderhouden.

Tijdelijk werk om de taal te leren

Via Werkzaak Rivierenland kreeg ik een werkcoach. Zij hielp mij met solliciteren en mijn cv op orde maken. Ook zorgde zij ervoor dat ik aan de slag kon in een verzorgingstehuis, om de Nederlandse taal te leren en nieuwe contacten te leggen. Dat was voor mij heel bijzonder, omdat het in Irak zeer ongebruikelijk is om ouders niet zelf te verzorgen. Daarnaast heb ik ook tijdelijk gewerkt als postbezorger en appelplukker.

Baan die bij mij past

Anderhalf jaar geleden legde een accountmanager van Werkzaak Rivierenland mijn cv voor aan Modest Automatisering, een IT-bedrijf dat onder andere rapportagesoftware ontwikkelt voor urenregistraties. De eigenaar, Mark, was enthousiast en ik mocht op gesprek komen. Ik begon met een proefperiode van drie maanden. Dat werd een jaarcontract. Inmiddels heb ik een vaste aanstelling. Ik maak en onderhoud rapportageportals voor alle klanten van Modest. Klanten van Modest huren ons in om die rapportages te maken en aan te passen waar nodig. Alles wat met het werken met SQL-databases en werken met programmacode te maken heeft vind ik leuk.

‘Kijk verder dan de eerste indruk, ga met een kandidaat in gesprek.’

Gewaardeerd

Bij Modest word ik gewaardeerd en dat vind ik heel fijn. We hebben een leuk team en door mijn vaste inkomen heb ik vertrouwen in de toekomst. En we hebben hier altijd lol. Ik zou hier willen blijven. Ik heb hier zoveel mogelijkheden en ik heb het naar mijn zin. Het enige wat ik lastig vind is de Nederlandse taal. Dat is soms een probleem, bijvoorbeeld bij een werkoverleg. Gelukkig kan ik de notulen later teruglezen. Verder verloopt alle communicatie met onze ontwikkelaars in Oekraïne in het Engels, ik heb voor mijn werk regelmatig contact met ze. In het Engels kunnen we het snelst schakelen en het is voor mij ook een goede oefening voor mijn Engels!

Tegen werkgevers zou ik willen zeggen: Heb vertrouwen en geef mensen een kans. Kijk verder dan de eerste indruk, en ga met een kandidaat in gesprek. Ik was niet zozeer op zoek naar werk, maar vooral naar een kans. Gelukkig heb ik die gekregen.’

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen