Saina met plezier bij zorgcentrum De Kulenburg

Afbeelding: vrouw geeft glas aan man

Saina was 17 jaar toen ze een dochter kreeg. Hierdoor stopte ze met leren. Later kreeg ze nog een zoon. In 2013 liep haar relatie stuk en ze kwam alleen te staan met haar twee kinderen. En er was dubbel pech: ze verloor ook nog eens haar baan als schoonmaakster.

“Ik ging naar Werkzaak voor een bijstandsuitkering en kreeg daar een begeleidster: Britta. Zij gaf mij de tijd om alle ellende te verwerken. Daarna moest ik aan de slag en vroeg Britta wat ik nou eigenlijk wilde. Britta vroeg of ik weer naar school wilde. Eerst dacht ik ‘ja dag, ik ga niet meer naar school, ik ben 30 jaar!’, maar daarna dacht ik ‘waarom niet, we zien wel.’

Inmiddels is Saina al 3 jaar uit de bijstand.

Wij zochten haar op om te vragen: hoe gaat het nu met jou?

“Ik ben zo blij dat ik het diploma in mijn zak heb. De laatste loodjes waren zwaar. Ik was moe en mijn hoofd zat vol. Mijn geweldige ouders stonden altijd voor mij klaar en hebben mij gemotiveerd door te zetten. En dat lukte."

“Ik heb mijn diploma niveau 3 én een vaste baan bij zorgcentrum De Kulenburg in Culemborg!”

Zuster met de glimlach

“Ik werk 24 uur als verzorgende IG en verzorg 16 cliënten. Dat had ik tien jaar geleden nooit verwacht. Ik verricht verpleegkundige handelingen zoals medicijnen injecteren en sondevoeding geven. Het mooiste van dit vak vind ik de band die ik opbouw met de mensen. De Kulenburg is het laatste station en daar probeer ik een zo mooi mogelijke tijd van te maken! Ze noemen mij vaak ‘de zuster met de glimlach’. Daar ben ik trots op!”

Voorbeeld

“Ik heb 2 kinderen (18 en 9 jaar). We gingen twee jaar geleden voor het eerst samen op vakantie naar Spanje. Het was spannend, vooral voor mijn zoontje met PDD-NOS. We hebben wel 500 foto’s gemaakt. Het was fantastisch!”

“Hoewel het met alleen mijn inkomen nog steeds geen vetpot is om van te leven ben ik dankbaar dat ik mijn hand niet meer op hoef te houden. We genieten dag voor dag!”

“Mijn dochter is nu zo oud als ik toen ik moeder werd. Zij is een echte doorzetter! Ze voetbalt op hoog niveau en mag binnenkort afrijden voor haar autorijbewijs. Daarnaast volgt ze een opleiding voor verpleegkundige en loopt ze stage in het Beatrix verzorgingstehuis. Ik zie haar wel werken op de spoedeisende hulp. Ik weet zeker dat zij de volgende zuster met een glimlach wordt”, zegt Saina lachend.

Ben jij op zoek naar een medewerker? Onze adviseurs helpen je graag!

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen