Ahmed heeft de wind in de zeilen

Afbeelding: man achter naaimachine

In 2021 vlucht Ahmed met zijn vrouw en 4 kinderen naar Nederland. Het gezin komt in Dreumel terecht. Via Werkzaak krijgt Ahmed werkcoach Rami. “Ik kan mij de eerste ontmoeting met Ahmed nog goed herinneren. Hij wilde gelijk beginnen!”

“Ahmed startte met een taalstage bij een meubelmakerij in Tiel. In Syrië werkte Ahmed ruim 20 jaar als kleermaker. Toen de vacature bij Van der Werff Zeilmakers in ’s-Hertogenbosch voorbij kwam wist ik het gelijk. Dit is dé baan voor Ahmed.”

Het eerste contact was gelijk heel open

Martin, eigenaar van Van der Werff Zeilmakers: “Ons bedrijf bestaat al ruim 100 jaar. We begonnen als zeilmakerij voor de grote vaart. Tegenwoordig maken we vooral douche- en incontinentiematrassen voor zieken- en verzorgingshuizen. Ook verandadoeken maken we veel. Het werk is niet voor iedereen weggelegd. Toen onze collega met pensioen ging was het moeilijk een geschikte vervanger te vinden."

Gelijk een klik

"Via een tip hoorde ik van Werkzaak Rivierenland. Ik belde en het eerste contact was gelijk heel open. Al snel daarna stelde Rami ons aan Ahmed voor. Hoewel we elkaar toen bijna niet verstonden was er gelijk een klik. En gelukkig hielp Rami ons met het vertalen.”

Ik hoop dat Ahmed hier altijd blijft werken. We kunnen en willen nu al niet meer zonder hem!”

Niet meer zonder Ahmed

Martin is blij met Ahmed: “Ahmed startte met een proefplaatsing. Het was een leerzame periode. Wat werkt hij hard en netjes. Ahmed leert snel en is áltijd positief. Dat is goed voor de werksfeer. Ik hoop dat Ahmed hier altijd blijft werken. We kunnen en willen nu al niet meer zonder hem!"

Ahmed ontdekt de zachte G

“Ik ben dankbaar dat ik deze kans krijg. Ik kom nu met de bus hier naar toe. Volgende maand hoop ik mijn rijbewijs te halen. Dan kan ik sparen voor een auto. Zodat ik meer uren kan werken en Nederland kan ontdekken met mijn gezin.” En Ahmed heeft de Nederlandse humor ook al onder de knie. Bij het einde van het gesprek lacht hij ons de woorden: “Houdoe!” toe.

Andere succesverhalen

Andere succesverhalen