Talenten

Deel deze pagina:

Iedereen doet mee. Talent werkt voor Rivierenland.

 • Henrie leert door te doen

  Henrie van de Water (17 jaar) volgde vanaf jonge leeftijd speciaal onderwijs. Stilzitten in de schoolbanken was niet zijn ding. Tijdens zijn stage bij de gemeente West Betuwe ontdekte Henrie dat hij leert door te doen. Gemeente West Betuwe zag dat talent ook en bood hem een vaste baan aan als facilitair medewerker.

 • Saina is geslaagd voor haar diploma

  Saina was 17 jaar toen ze een dochter kreeg. Hierdoor stopte ze met leren. Later kreeg ze nog een zoon. In 2013 liep haar relatie stuk en ze kwam alleen te staan met haar twee kinderen. En er was dubbel pech: ze verloor ook nog eens haar baan als schoonmaakster. “Ik ging naar Werkzaak voor een bijstandsuitkering en kreeg daar een begeleidster: Britta. Zij gaf mij de tijd om alle ellende te verwerken. Daarna moest ik aan de slag en vroeg Britta wat ik nou eigenlijk wilde. Britta vroeg of ik weer naar school wilde. Eerst dacht ik ‘ja dag, ik ga niet meer naar school, ik ben 30 jaar!’, maar daarna dacht ik ‘waarom niet, we zien wel.’

 • Stilstaan is geen optie voor Alex

  Alex Boschaart (31) kon door zijn reuma zijn werk als postbezorger niet volhouden. Hij gaat aan de slag in de productie bij Werkzaak Rivierenland. Alex wil doorgroeien en gaat solliciteren. “Ik wilde een échte baan én een huis om mijn zoontje een stabiele basis te bieden!” Toen kwam de groepsdetachering bij Simon Loos voorbij.

 • Wilma 1e wsw-uitstromer leerwerkroute KCC

  De 55-jarige Wilma Pesulima is de eerste medewerker die succesvol is uitgestroomd uit de leerwerkroute KCC. Na een maand proeftijd bij Regio Rivierenland heeft Wilma een jaarcontract in de wacht gesleept als receptioniste/telefoniste.

 • Carl-Peter bouwt weer aan de toekomst

  Carl-Peter Goossen is een succesvolle architect die met zijn 59 jaar volop in het leven staat. De diagnose kanker komt dan ook als donderslag bij heldere hemel. Als hij na zijn revalidatie weer aan de slag gaat, durven klanten niet meer met hem in zee te gaan. De projecten drogen op waardoor hij de hypotheek en arbeidsongeschiktheidsverzekering niet meer kan betalen.

 • Duraid: 'Ik was vooral op zoek naar een kans!'

  In 2010 kwam ik vanuit Irak naar Nederland. Hier ging ik op zoek naar een baan. Werk is voor mij heel belangrijk. Ik wil mij graag verder ontwikkelen. En daarnaast is het natuurlijk fijn dat ik met werk mijn gezin kan onderhouden. Via Werkzaak Rivierenland kreeg ik een werkcoach. Zij hielp mij met solliciteren en mijn cv op orde maken. Ook zorgde zij ervoor dat ik aan de slag kon in een verzorgingstehuis, om de Nederlandse taal te leren en nieuwe contacten te leggen. Dat was voor mij heel bijzonder, omdat het in Irak zeer ongebruikelijk is om ouders niet zelf te verzorgen. Daarnaast heb ik ook tijdelijk gewerkt als postbezorger en appelplukker.

 • Nermin, Dennis en Bert werken in het ziekenhuis

  Ziekenhuis Rivierenland geeft als werkgever mensen graag een kans zich te ontwikkelen; ‘eruit halen wat er in zit’. Nermin, Dennis en Bert weken met nog een aantal collega’s bij Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Ze werkten hiervoor op de sociale werkplaats in Geldermalsen werkten. Ze vinden het een mooie kans om ‘buiten’ te werken. Ze hebben het naar hun zin, vooral ook omdat de onderlinge sfeer goed is.

 • Hanna timmert aan de weg bij Fine Wood Design

  Rinze Mennega en zijn vrouw Tjitske Hiemstra hebben een prachtig ambachtelijke meubelmakerij en een plan; langzaam groeien. Hun corebusiness is kwalitatief hoogwaardige badkamermeubels. Een groeimarkt. Voor deze groei hebben ze mensen nodig. Deze zoektocht naar geschikte medewerkers begon bij uitzendbureaus. Er kwamen en gingen mensen. Tot ze het in 2016 over een andere boeg gooide en in gesprek raakten met Jolanda Zaaijer werkcoach bij Werkzaak Rivierenland.

 • Geen bijstand meer voor Saina

  Geen bijstand meer! Toen Saina (33 jaar) uit Culemborg haar eerste loon kreeg, ging ze met haar twee kinderen de stad in. Ze mochten een cadeautje uitzoeken. Dat was in september 2016. Maar Saina’s verhaal begint veel eerder. Eigenlijk al toen ze 17 jaar was en een dochter kreeg. Hierdoor stopte ze met leren. Later kreeg ze nog een zoon. In 2013 maakte Saina een grote verandering mee. Haar relatie liep stuk. Ze kwam alleen te staan met haar jonge twee kinderen. En er was dubbel pech: ze verloor ook nog eens haar baan als schoonmaakster.

 • Rinus kan zijn ei kwijt in de 3d-wereld

  Rinus Onink kreeg in 2015 via Werkzaak de kans om bij Ultimaker in Zaltbommel fulltime aan de slag te gaan. “Dit is mijn wereld geworden”, zegt Rinus. “Het is toch prachtig dat je bij één van de grote spelers op de wereldmarkt van 3D-printers aan de slag kan? Ik zet nu een printer van het begin tot het eind in elkaar. Geweldig vind ik dat!”

 • Hoda blijft liever bij Werkzaak

  Werkzaak Rivierenland heeft verschillende productieafdelingen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een beschermde omgeving werken. Het uiteindelijke doel is om ze naar een ‘gewone’ baan te begeleiden. Hoda Al Sabiri werkt op één van deze interne productieafdelingen. Elke ochtend doet ze inpakwerk. Voor haar is dat ideaal. Ze kan haar werk zittend doen waardoor ze minder lichamelijke klachten heeft en minder gauw moe wordt.

 • Lorenzo is iedere dag vroeg uit de veren

  Begin 2016 volgde Lorenzo Schoots praktijkonderwijs op het Lingecollege in Tiel. Hij ging nog één dag per week naar school en liep stage bij Werkzaak Rivierenland. Hij rondde school af met een aantal certificaten en kon blijven bij Werkzaak. Eerst werkte hij intern op de productie. Lorenzo: “Maar mijn praktijkbegeleider van de productie vond dat ik beter een baan kon hebben buiten de deur.” Werkzaak bemiddelde en Lorenzo kon aan de slag in de spoelkeuken van Ziekenhuis Rivierenland waar hij door Werkzaak werd gedetacheerd.  

 • Als je aan Stefan komt, kom je aan de hele groep

  Stefan Onink en zijn begeleider Jan van Neerbos van het bedrijf King Nederland, zijn een goed duo. Jan begeleidt Stefan al dertien jaar op zijn werkplek. Na het speciaal onderwijs werkte Stefan eerst een paar jaar in de productie bij LANDER, de voorloper van Werkzaak Rivierenland. Zijn begeleider daar wilde voor Stefan een ‘gewone’ baan en niet een beschutte werkplek. Zo kwam Stefan 13 jaar geleden bij het Tielse bedrijf terecht.

 • Eh Kler vluchtte uit Myanmar en werkt nu in de fruitpluk

  Eh Kler vluchtte als 9-jarige jongetje met zijn vader, moeder, twee broertjes en zusje uit Myanmar (Birma). Bijna 15 jaar lang leefde Eh Kler in verschillende vluchtelingenkampen in Thailand. Hij volgde er een technische opleiding, trouwde er met Ta Klee, een jonge vrouw uit Myanmar en werd vader van een zoon. Eenmaal in Nederland kreeg Eh Kler een verblijfsvergunning. Hij klopte daarna aan bij de gemeente Neerijnen voor een uitkering, begon met taallessen en werd vrijwilliger op een zorgboerderij.

 • Zorgzame Youssra

  Youssra (20) had van jongs af aan moeite met leren. Het lukte haar niet. Op haar 17e stopte ze met school. Zonder diploma en inkomen klopte ze aan bij Werkzaak Rivierenland. ‘Een uitkering is niks! Maar het hielp mij weer op het juiste pad te komen!’

 • Noura geeft nooit op

  Als Noura (24 jaar) twaalf jaar is gaat zij naar het speciaal onderwijs. Op het reguliere onderwijs presteert Noura ondermaats. “Ik had het moeilijk. Ik kon niet meekomen met mijn klasgenoten. De lat lag te hoog. Ik zat midden in de pubertijd en koos er voor een hoofddoek te gaan dragen.”

 • Op weg naar werk met Gert-Jan

  De 54-jarige Gert-Jan de Wit, heeft zijn droombaan gevonden. Gert-Jan rijdt voor Voet Personenvervoer kinderen met een beperking van én naar school in Gorinchem. Hij heeft het enorm naar zijn zin. “Ik begrijp deze kinderen. Ik weet zelf hoe het is om een beperking te hebben. Met de meeste kinderen bouw ik een band op, ze noemen me zelfs papa G-J!”, lacht Gert-Jan trots.

 • Tugce heeft haar zelfvertrouwen weer

  Tugce zat na haar opleiding marketing en communicatie 3 jaar thuis met een nekhernia. Ze sliep en at slecht en ze durfde het huis niet meer uit. Ze solliciteerde naar passende vacatures maar dat leverde geen succes op. Tugce volgde via Werkzaak verschillende workshops, zoals sollicitatiebrieven schrijven en kwam zo terecht op de afdeling Communicatie van Werkzaak Rivierenland.

 • Janet doet het gewoon anders

  De Culemborgse Janet Meier komt op 47-jarige leeftijd na een reorganisatie op straat te staan. Ook haar relatie liep op de klippen, het huis werd verkocht en Janet had geen inkomen. Ondanks deze tegenslagen is Janet strijdlustig. Zo start zij een succesvol uitzendbureau, met behulp van Bijstand voor zelfstandigen van Werkzaak Rivierenland.

 • Danny hoeft geen dag meer te werken

  Danny Verschuur is 17 jaar als hij van school afgaat. De drukte en prikkels werden hem teveel. De inmiddels 34-jarige Tielenaar weet nu dat dit alles te maken had met zijn autisme. Danny hoorde vier jaar geleden de diagnose. “Een opluchting!”,vertelt Danny. ”Nu weet ik wat er met mij aan de hand is. Ik kan eindelijk verder met mijn leven!”

 • Duraid wist wat er moest gebeuren

  Op een landelijke locatie in het pittoreske Beusichem is het softwarebedrijf Modest Automatisering BV gevestigd. Directeur Mark Pronk (43 jaar) nam het stokje 12 jaar geleden over van zijn ambitieuze vader Peter Pronk. Hard werken en doorzettingsvermogen is Mark met de paplepel ingegoten. Deze houding ziet Mark ook graag terug in zijn medewerkers. Dat herkende Mark direct bij de uit Irak gevluchte Duraid.

 • Debbie is een bezige bij die niet vaak stilzit

  Thuis zitten is niets voor Debbie Willems, administratief medewerker op de uitkeringsadministratie van Werkzaak Rivierenland. De bezig bij van 28 jaar die in haar vrije tijd rondtourt op haar handbike, aan rolstoeldansen doet en graag afspreekt met vrienden, wil zich nuttig maken. “Ik ben vanaf mijn geboorte spastisch en zit in een rolstoel. Maar stilzitten is niets voor mij, ik wil mijn vleugels uitslaan”, zegt ze lachend.

 • Lekker bezig zijn dat is wat Hennie wil

  Hennie van Verseveld is een zeer ervaren medewerker. Drie jaar geleden vierde hij met zijn collega’s bij LANDER zijn veertigjarig jubileum met een etentje bij de Wok. Zijn jubileum was best wel bijzonder als je bedenkt dat Hennie als jonge man te horen kreeg dat een baan voor hem om meerdere redenen niet was weggelegd. Hennie: “Gelukkig vond mijn huisarts dat  ik bezig moest zijn en onder de mensen moest blijven”.  Daarna vond Hennie een baan in een beschutte werkomgeving. En in zo’n omgeving werkt hij bij Werkzaak nu nog steeds.

 • Hmida werkt al 16 jaar in Nederland

  Hmida Amrhar komt uit Marokko maar woont en werkt al zestien jaar in Nederland. Hij had verschillende banen in fabrieken, trouwde en kreeg twee kinderen. Nu werkt hij al drie jaar in de productie van Werkzaak Rivierenland.

 • José heeft nog nooit thuis gezeten

  José praat honderduit over haar werk. Ze werkt al bijna veertig jaar onafgebroken en weet nog precies wat ze allemaal voor werk deed: inpakwerk, vulwerk, montagewerk, vouwen van slabbetjes, bestek sorteren en oppoetsen. José: ‘Ik heb gelukkig nooit thuis gezeten. Ik ben een Amsterdamse en tot 1993 op een sociale werkplaats in Amsterdam gewerkt. Daar kwam ik op advies van mijn leraren na het speciaal onderwijs terecht. Zij vonden het voor mij beter als ik in een beschermde omgeving zou komen te werken.

 • Sabah zit niet bij de pakken neer en blijft positief

  “Ik ben altijd positief gebleven”, dat zegt de in Irak geboren Sabah Maliki. Sabah Maliki werkt al jaren op de productieafdeling bij Werkzaak Rivierenland en voert zittend in zijn rolstoel technisch werkzaamheden uit. In Irak studeerde hij en werkte daarna bij de luchtmacht. Ondanks dat zijn leven heel anders is gelopen dan gedacht, zit hij niet bij de pakken neer. Hij werkt, schildert en geniet ervan als hij na zijn werk met zijn scootmobiel thuiskomt in Culemborg en met zijn vrouw een kopje koffie drinkt.

 • Rowdy wilde geen uitkering toen hij even geen werk had

  Rowdy Akihary is een alleskunner. Zo werkte hij in een boekbinderij in Culemborg en bij een tuinschermbedrijf in Zaltbommel.  Hij is via Lander en opvolger Werkzaak Rivierenland al meer dan 10 jaar gedetacheerd bij verschillende bedrijven. “Maar mijn huidige baan in het groen bij Bron uit Geldermalsen vind ik echt het leukste tot nu toe”, zegt Rowdy. “Ik wil graag buiten werken en ben echt heel blij met mijn baan!"

 • Claudia is een bezige bij met twee banen

  Claudia Gerritsen heeft haar droombaan gevonden. Ze straalt als ze vertelt wat ze het leukste aan haar werk in het bedrijfsrestaurant van Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen vindt: ‘Klantvriendelijk zijn!  En dat ik van mijn collega’s zoveel leer. Vandaag heb ik van mijn collega Erol geleerd hoe je het koffiezetapparaat moet schoonmaken.’ Claudia is blij met zulke hulpvaardige collega’s. Ze gedijt het beste in een begripvolle en stabiele omgeving waar de begeleiding haar precies vertelt wat ze moet doen.

 Naar boven