Talenten

Deel deze pagina:

 • Duraid: 'Ik was vooral op zoek naar een kans!'

  In 2010 kwam ik vanuit Irak naar Nederland. Hier ging ik op zoek naar een baan. Werk is voor mij heel belangrijk. Ik wil mij graag verder ontwikkelen. En daarnaast is het natuurlijk fijn dat ik met werk mijn gezin kan onderhouden. Via Werkzaak Rivierenland kreeg ik een werkcoach. Zij hielp mij met solliciteren en mijn cv op orde maken. Ook zorgde zij ervoor dat ik aan de slag kon in een verzorgingstehuis, om de Nederlandse taal te leren en nieuwe contacten te leggen. Dat was voor mij heel bijzonder, omdat het in Irak zeer ongebruikelijk is om ouders niet zelf te verzorgen. Daarnaast heb ik ook tijdelijk gewerkt als postbezorger en appelplukker.

 • Hanna timmert aan de weg bij Fine Wood Design

  Rinze Mennega en zijn vrouw Tjitske Hiemstra hebben een prachtig ambachtelijke meubelmakerij en een plan; langzaam groeien. Hun corebusiness is kwalitatief hoogwaardige badkamermeubels. Een groeimarkt. Voor deze groei hebben ze mensen nodig. Deze zoektocht naar geschikte medewerkers begon bij uitzendbureaus. Er kwamen en gingen mensen. Tot ze het in 2016 over een andere boeg gooide en in gesprek raakten met Jolanda Zaaijer werkcoach bij Werkzaak Rivierenland.

 • Eh Kler vluchtte uit Myanmar en werkt nu in de fruitpluk

  Eh Kler vluchtte als 9-jarige jongetje met zijn vader, moeder, twee broertjes en zusje uit Myanmar (Birma). Bijna 15 jaar lang leefde Eh Kler in verschillende vluchtelingenkampen in Thailand. Hij volgde er een technische opleiding, trouwde er met Ta Klee, een jonge vrouw uit Myanmar en werd vader van een zoon. Eenmaal in Nederland kreeg Eh Kler een verblijfsvergunning. Hij klopte daarna aan bij de gemeente Neerijnen voor een uitkering, begon met taallessen en werd vrijwilliger op een zorgboerderij.

 • Gewoon doen bij Medimpex

  Vader Cees (64) en zoon Niels (42) Vos staan samen aan het roer van het prachtige Tielse bedrijf Medimpex. Medimpex is al 35 jaar een belangrijke speler in de zorgsector als importeur van innovatieve producten. Ruim tien jaar geleden nam Cees Vos voor het eerst iemand aan met een arbeidsbeperking. Dat beviel zo goed dat dit structureel beleid is geworden. Medimpex laat zien dat iedereen meetelt op de arbeidsmarkt.

 • Lekker bezig zijn dat is wat Hennie wil

  Hennie van Verseveld is een zeer ervaren medewerker. Drie jaar geleden vierde hij met zijn collega’s bij LANDER zijn veertigjarig jubileum met een etentje bij de Wok. Zijn jubileum was best wel bijzonder als je bedenkt dat Hennie als jonge man te horen kreeg dat een baan voor hem om meerdere redenen niet was weggelegd. Hennie: “Gelukkig vond mijn huisarts dat  ik bezig moest zijn en onder de mensen moest blijven”.  Daarna vond Hennie een baan in een beschutte werkomgeving. En in zo’n omgeving werkt hij bij Werkzaak nu nog steeds.

 Naar boven