5 redenen om te investeren in scholing van je medewerkers

afbeelding Lerende mensen bij een flipover

Waarom 'je leven lang ontwikkelen' verstandig is

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Naast technologische veranderingen en globalisering moeten we door de gestegen levensverwachting en pensioenleeftijd ook langer doorwerken. Dit heeft grote gevolgen voor functies en rollen die medewerkers vervullen.

Om geen mis-fit te krijgen tussen het werk dat je hebt en de competenties van je mensen is het aan te raden dat medewerkers zich een leven lang blijven ontwikkelen. Dat betekent continu investeren in scholing van je personeel.

Scholing is meer dan trainingen

Dagelijks leer je. In de praktijk wordt je gedwongen te leren, meestal spelenderwijs. Maar dat geldt niet voor iedereen. Veel mensen hebben in het verleden een hekel aan leren gekregen. Daarom moet je het leren organiseren.

Zorg dat je positieve leerervaringen aanbiedt in behapbare stukken. Dat werkt lang niet altijd door het aanbieden van trainingen of opleidingen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een hekel aan examen doen. En haken om die reden af.

Als werkgever is het de kunst om een lerende attitude aan te wakkeren bij mensen. Dit kan door bijvoorbeeld vaardigheden te waarderen en te optimaliseren in stappenplannen. 

Je medewerkers ontwikkelen kan ook via leren op de werkplek door een senior medewerker, zelfstudie via youtube filmpjes of boeken, interne kennissessies etc.  

5 redenen om te investeren in scholing

Welke aanpak voor scholing je ook kiest, bekijk onderdstaande 5 redenen waarom scholing je verder helpt:

  1. Scholing tilt je bedrijf naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot betere kwaliteit en dienstverlening.
  2. Door te investeren in kennis van personeel, win je het van de concurrent. Stilstand is achteruitgang in de huidige wereld waar (technologische) ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.
  3. Scholing verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn beter gemotiveerd en het ziekteverzuim daalt.
  4. Scholing motiveert en bindt werknemers aan een bedrijf. Goed (geschoold) personeel is moeilijk te vinden. Door werknemers op te leiden zorgt je voor doorstroming van personeel en houd je toch de ervaring en kennis binnen het bedrijf.
  5. Scholing laat zien dat een bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt.
Zoek jij medewerkers en wil je een kosteloos adviesgesprek?

Succesverhalen

Successverhalen