Iedereen is welkom bij Olga’s atelier

Afbeelding: Vrouw voor de deur van haar atelier

Olga's atelier in Culemborg is een fijne plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om samen mooie dingen te maken. “We maken hier alles wat je maar kan bedenken! Wandkleden, kussens, tassen, schorten, ovenwanten en pannenlappen, theemutsen, deurstoppers, plantenhangers, originele speldenkussens, feestelijke en vrolijke vlaggetjes en nog veel meer!” 

Het is een inspirerende omgeving voor bijvoorbeeld: bijstandsgerechtigden, ouderen, alleenstaanden, statushouders, mensen met een migratie achtergrond en mensen aan de zijlijn van de maatschappij." Er is ruimte en tijd voor sociale contacten en om (in overleg) een stap te nemen naar de arbeidsmarkt.

Het is een laagdrempelige plek waar mensen met elkaar werken aan groepsprojecten of individuele projecten. Elkaar inspireren en van elkaar leren is het doel. "Er is aandacht voor ieders verhaal, de sfeer is gezellig en warm en er is ruimte om je talent te ontwikkelen."

afbeelding: foto van een atelier met tafels en stoelen

Nauw betrokken bij Werkzaak

Al vanaf de start van Werkzaak is Olga nauw betrokken bij Werkzaak en haar werkzoekenden. Olga maakte met onze werkzoekenden vier prachtige wandkleden: 3 op de Stadhuiscampus in Tiel en 1 in Geldermalsen. Sinds kort heeft Olga een nieuwe locatie en daarom namen wij een kijkje bij haar.

Er werken nu 4 mensen via Werkzaak bij Olga. Ze hebben het enorm naar hun zin en ook Olga is blij met de samenwerking. “Deze samenwerking verloopt heel goed. De dames werken hier 3 maanden en maken hele mooie dingen. De periode dat ze hier kunnen blijven is verlengd met 3 maanden. We hebben áltijd plek voor meer kandidaten! En je hoeft niet creatief te zijn, dat word je vanzelf!”

Olga’s atelier op tv

In het nieuwe programma Angelique gaat buurtmaken! bezoekt Angelique Krüger bewonersinitiatieven die bijdragen aan een fijnere woonomgeving. Ze bezochten ook Olga’s atelier en spraken daar met Olga, vrijwilligers en kandidaten van Werkzaak. De uitzending is op zondag 8 oktober om 17.15 uur: 'Angelique gaat buurtmaken'.

Openingstijden Olga’s atelier: Je kunt dingen kopen en op bezoek op maandag, dinsdag en woensdag: 9.00 – 16.00 uur donderdag en vrijdag: 9.00 – 13.00 uur soms op zaterdag.

Kijk hier voor meer informatie.

Succesverhalen

Successverhalen
Meer weten over hoe wij je helpen met jouw ontwikkeling?