Medewerkers van Werkzaak monteren en plaatsen gerecycled straatmeubilair voor de Pleintjes van Morgen in verschillende gemeentes

Pleintjes van morgen

Deze weken openen in heel Rivierenland verschillende Pleintjes van Morgen met straatmeubilair van hergebruikt gescheiden afval uit onze regio.

Het gaat om straatmeubilair zoals bankjes, lantaarns, speeltoestellen, verkeersborden en bloembakken. Deze zijn gemaakt van gescheiden ingezameld plastic verpakkingen, drinkpakken en blik, in combinatie met textiel, hout en gft. Het is een samenwerking tussen Avri, OFN en Werkzaak Rivierenland. 

Wat is Pleintje van Morgen?

Pleintje van Morgen is een Regio Deal project waarin onderzocht wordt hoe grondstoffen uit gescheiden ingezameld afval hergebruikt kunnen worden. Voor de buurt is een Pleintje van Morgen een fijne verblijfsplek om even te zitten, een praatje te maken of de kinderen te laten spelen. Ze kunnen zich vermaken op het speeltoestel of het Duurzame Aart Bol spel spelen dat op de grote picknicktafel geprint is. Bezoekers kunnen zich verdiepen in de achtergrond van de producten en van het Pleintje van Morgen door de borden die op verschillende plaatsen op het Pleintje staan.

Samen sterk voor de regio

Avri levert grondstoffen voor de Pleintjes van Morgen uit het gescheiden ingezamelde afval van de eigen regio. OFN maakt met ketenpartners hiervan producten voor de openbare ruimte die door de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt van Werkzaak worden gemonteerd en vervolgens geplaatst.

Circulair meubilair zorgt voor werk

Succesvol hergebruik van pdb kan een belangrijke stap worden in het sluiten van de keten op weg naar de regionale circulaire economie. Op deze manier wordt het herkenbaar dat we met schone grondstofstromen tot mooie producten kunnen komen en wordt circulariteit tastbaar. Daarnaast kan het produceren en plaatsen van modulair opgebouwde standaardproducten interessante werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De aanleg van de Pleintjes van Morgen wordt mede mogelijk gemaakt door Netwerkbeheerder Liander, Hoeflake Infratechniek, DonkerGroen en de Regio Deal.

Avri biedt nu elke gemeente in haar regio een Pleintje van Morgen aan.

Bekijk hieronder de video over dit initiatief en hoe het gemaakt werd:

Wil jij ook invulling geven aan inclusief werkgeverschap? Bel vrijblijvend met één van onze adviseurs.

Succesverhalen

Successverhalen