Succesvolle loonkostensubsidie nu eenvoudiger!

afbeelding: Man in technische werkomgeving

Mensen met een arbeidsbeperking kunnen in vrijwel ieder bedrijf meerwaarde bieden. Toch staat 1 op de 3 werkgevers niet open om deze mensen aan te nemen. De loonkostensubsidie kan jou over de streep trekken!

Resultaat met de loonkostensubsidie

Ieder mens heeft talenten. Investeren in mensen loont altijd. Dat heeft zich met de mensen met een arbeidsbeperking die wij naar werkgevers bemiddelen al bewezen. Wij hebben werkgevers in Rivierenland die meerdere mensen met een loonkostensubsidie aan het werk hebben en die in hun productieproces niet meer zonder deze medewerkers kunnen.

Dit succes komt naast de inzet van loonkostensubsidie ook door de samenwerking tussen werkgevers en opleiders. Werkzaak Rivierenland behaalt hier in vergelijking met de rest van Nederland een bovengemiddeld resultaat mee (bron: Divosa benchmark).

Wat is de loonkostensubsidie?

Loonkostensubsidie geeft jou als werkgever de financiële ruimte om iemand in dienst te nemen die, door zijn beperking, minder dan 80-100 % inzetbaar is.

Hoe werkt de loonkostensubsidie?

Gecertificeerde loonwaardemeters doen op de werkvloer een loonwaardemeting. Daaruit komt bijvoorbeeld dat iemand 60% productiviteit heeft in vergelijking met anderen die hetzelfde werk doen. De werkgever betaalt de medewerker 100 % salaris en ontvangt voor 40% een loonkostensubsidie voor de niet productieve uren. Werkzaak monitort of er bijsturing nodig is. Lees hier meer over de loonkostensubsidie.

Werkzaak Rivierenland helpt je!

Als jij iemand inhuurt met loonkostensubsidie wordt je werknemer begeleid door een werkcoach van Werkzaak om tijdig problemen op te lossen. En we bieden leidinggevenden gratis de training MentorWijs aan met kennis en vaardigheden voor de dagelijkse begeleiding en coaching van deze medewerkers op de werkvloer.

Vanaf 1 juli 2022 veel eenvoudiger!

Vanaf 1 juli is het gebruik van de loonkostensubsidie eenvoudiger. Er zijn nieuwe wettelijke regels die je veel tijd en administratieve handelingen besparen. Je kunt ons om advies vragen. Wij helpen je ook om goede kandidaten te vinden en met de aanvraag.

Het enige wat werken met mensen met een arbeidsbeperking van jou vraagt is een creatieve en open blik! Neem contact op met onze adviseurs!

Meer weten over mensen aannemen met loonkostensubsidie?

Succesverhalen

Successverhalen
Nieuwsbrief voor werkgevers ontvangen?

Wil je de twee-maandelijkse nieuwsbrief ontvangen over o.a. sociaal ondernemen, technologie voor inclusie, omgaan met cultuurverschillen en nog veel meer?