Volledig circulair bushokje 'De HalteZitter' geopend

afbeelding groep mensen bij bushalte
Vijf medewerkers van Werkzaak Rivierenland openden een unieke bushalte: De HalteZitter. Dit is een volledig circulair bushokje en hij staat bij Werkzaak voor de deur. 

Het bushokje is gemaakt van hergebruikt materiaal zoals de versleten Arriva-uniformen en gebruikte lichtmasten en houten damwanden. Bovendien heeft het een dak van sedum, wat bijdraagt aan biodiversiteit. De HalteZitter is gemaakt door het team van Werkzaak, onder begeleiding en mede op initiatief van Mark Hofman van De Verschilmakerij.

Wethouder Joke van Vrouwerff enthousiast over afval als grondstof

“De HalteZitter is een speciaal bushokje met vijf zitplaatsen. Met de HalteZitter laten we zien hoe afval als grondstof nuttig kan worden hergebruikt,” aldus wethouder van West Betuwe, Joke van Vrouwerff. “De ideale situatie is natuurlijk dat er in de toekomst alleen nog maar HalteZitters in plaats van de huidige ’bushokjes’ worden geplaatst. Zover zijn we nog niet, maar dit is een mooie eerste aanzet om te laten zien hoe je samen tot het meest duurzame product komt.”

Versleten uniformen van Arriva als grondstof

Arriva levert de grondstof in de vorm van versleten uniformen. Jieskje Hollander van Arriva: “Met zo’n 5.500 chauffeurs in dienst hebben wij een voortdurende stroom van uniformen die niet meer te gebruiken zijn, maar nog wel te hergebruiken zijn. Overigens zijn deze uniformen al gemaakt van hergebruikte materialen, zoals oude PET-flessen, dus de bank in de HalteZitter is dubbel-circulair. Circulariteit en duurzaamheid staan bij Arriva hoog in het vaandel!”

De Verschilmakerij: "Wachten wordt prettiger"

Onderzoek van Arriva laat zien dat het wachten bij bushaltes door busreizigers soms als drempel wordt gezien om voor de bus te kiezen. “Vooral tijdens slecht weer en dan met name als er geen bushokje is of als dat te weinig zitplekken heeft,” aldus mede-initiatiefnemer Mark Hofman van de Verschilmakerij. “Als oplossing hebben wij samen met Arriva Nederland de HalteZitter ontwikkeld. Een innovatieve oplossing om het wachten bij de bushalte comfortabeler te maken.”

Vergroten van elkaars talenten werkt!

“Een team van Werkzaak Rivierenland heeft meegebouwd aan De ‘HalteZitter’ en zij gaan hem ook onderhouden,” aldus een trotse Hellen Mouws van Werkzaak Rivierenland. “Een prachtig project waarbij we onze medewerkers, werkzoekenden en werkgevers konden helpen bij het ontdekken, benutten en vergroten van elkaars talenten. Dat is wat we dag in dag uit met veel passie doen bij Werkzaak in onze productielocatie in Geldermalsen. Voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers.”

Meer weten over werk uitbesteden aan de productielocatie van Werkzaak? Vraag het onze adviseurs!

Succesverhalen

Successverhalen