Cirtex naar drie keer zo groot pand

Afbeelding Opendag Cirtex

De coöperatie Cirtex is in 2022 opgericht vanuit de samenwerking tussen drie organisaties: Avri, Stichting 2Switch en Werkzaak Rivierenland. Zij zetten zich middels Cirtex in voor een compleet circulaire en inclusieve textielketen.

Ondertussen zijn de resultaten zo goed dat Cirtex is verhuisd naar een drie keer zo groot pand van circa 2.000 m2. Het aantal werkplekken voor medewerkers van Werkzaak gaat daarmee groeien van 25 naar 60. Gezamenlijk gaan zij 5.000 kg textiel per dag sorteren.

Opening door Helga Witjes en Karima Bouchtaoui

De openingsceremonie werd verricht door Helga witjes (gedeputeerde bij Provincie Gelderland), Karima Bouchtaoui (Wethouder Zorg, Werk, Inkomen, Welzijn en Onderwijs bij gemeente Zaltbommel), Sander van Ewijk (bedrijfsleider Cirtex) en twee medewerkers van Cirtex. Na het officiële gedeelte konden de gasten alle processen van de sortering rustig bekijken en de medewerkers van Cirtex vragen stellen.

Samenwerken aan een schonere wereld

Om het textielproces volledig circulair te krijgen heeft Cirtex meerdere partners die nieuwe producten maken van (deels) het ingezamelde textiel in Rivierenland. Zo waren Heigo, CLS-Tex, Htex, i-did, Planq, Heutink en Olga’s Atelier uit Culemborg allemaal aanwezig om te laten zien wat ze zoal maken. Allemaal hebben zij op hun eigen manier innovatieve oplossingen bedacht en ontwikkeld om al het textiel een tweede kans te geven. Het textiel wat niet als tweedehands in de winkels komt wordt vervezeld en vormt de grondstof voor nieuwe materialen, accessoires, kleding en zelfs (straat)meubilair.

Bij de opening waren veel mensen aanwezig, waaronder wethouders en andere vertegenwoordigers van diverse gemeenten. Onder het genot van een hapje en drankje dat fantastisch verzorgd was door Smaakzaak (de leerwerkroute horeca van Werkzaak) werd er onderling nagepraat over de ontwikkeling die Cirtex tot nu toe heeft doorgemaakt en wat Cirtex met deze nieuwe locatie nog hoopt te bereiken in de toekomst.

Wil je ook invulling geven aan inclusief werkgeverschap? Onze adviseurs helpen je graag!

Succesverhalen

Successverhalen
Nieuwsbrief voor werkgevers ontvangen?

Wil je de twee-maandelijkse nieuwsbrief ontvangen over o.a. sociaal ondernemen, technologie voor inclusie, omgaan met cultuurverschillen en nog veel meer?