Werkzaak denkt mee met Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

afbeelding: vijf mensen in de productiehal van werkzaak

Yvonne Wijnands, programma directeur vereenvoudiging inkomensondersteuning en Vera van Belle, Senior beleidsmedewerker bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vroegen Werkzaak om mee te denken en input vanuit de praktijk te leveren voor het programma vereenvoudiging inkomensondersteuning. Dit programma gaat oplossingen geven voor de korte termijn en voor de midden en lange termijn.

Wij bespraken de volgende vragen:

  • Waar lopen mensen in de uitkering en in de WSW tegen aan, om overzicht te krijgen over hun inkomsten. Wanneer is dat extra lastig? Wat gaat goed, wat is lastig? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de samenloop met toeslagen, verrekeningen, eigen bijdragen van de zorg die veranderen.
  • Zijn er zaken in wetgeving die onhandig zijn in de praktijk? Waar zijn kansen om het voor mensen makkelijker te maken voor de ministeries van Financiën, VWS of SZW?

Er zijn veel voorbeelden uit onze praktijk gedeeld.

Werkzaak is een ontwikkelbedrijf die mensen duurzaam aan het werk wil helpen. Wij verdiepen ons in waar onze werkzoekenden tegenaan lopen op hun weg naar werk en bedenken daar oplossingen voor. Denk aan onder andere Technologische oplossingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onze methode 'Individuele Plaatsing en Steun' (IPS) waarmee mensen met een psychische kwetsbaarheid aan het werk kunnen en onze samenwerkingen rond werkzoekenden met schulden of verslavingsproblematiek. Wij werken daarbij methodisch volgens keuzehulpinstrumenten EVA.  

Succesverhalen

Successverhalen